Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР"

У колі друзів

Для кожного мистецького закладу літо є порою підбиття підсумків. Саме час відпочити, згадати зроблене протягом сезону та помріяти про майбутнє. Не є винятком і наш «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР».

Протягом усього театрально-концертного сезону, від осені минулого року і включно з літом нинішнього, наш колектив прагнув якомога видовищніше та різноманітніше задовольняти культурні потреби харків’ян і гостей міста. Ми робили це у співпраці із кращими творцями, чий мистецький азарт та патріотичний дух піднімали настрій і надихали відвідувачів Театрально-концертного центру.

У наших стінах виступали виконавці класичної та сучасної музики і танцюристи, йшли вистави професійних та аматорських театрів, проводилися костюмовані свята, національно-патріотичні заходи для дітей та молоді, демонструвалися визначні твори образотворчого мистецтва і роботи юних художників. Про все це є інформація на нашому сайті. Однак, щоб підбити підсумки, згадаймо декілька визначних заходів сезону.

Суспільно важливі події:

  • Засідання колегії Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації;
  • Молодіжне засідання Асоціації міст-володарів Призу Європи;
  • Міжнародний фестиваль театрів „Платформа 77”;
  • Зустріч футбольної команди „Металіст – 1925” із вболівальниками;
  • Конкурс краси „Міс Студентство-20017”;
  • Урочистий захід з дня заснування газети «Слобідський край».

Патріотично-виховні заходи:

  • Другий обласний патріотичний форум для дітей та молоді „Віват, Україно!” присвячений 25-річчю незалежності України;
  • Концерт до Дня Гідності і Свободи;
  • Перша Всеукраїнська конференція воїнів АТО;
  • Концерт до Дня Соборності України заслуженої артистки України Євгенії Костенко за участі Народного аматорського ансамблю народного танцю „Закаблуки”;
  • Урочистий концерт до Дня виводу військ із Афганістану;
  • Фестиваль актуальної пам’яті “Недитячій час”, до Дня пам’яті та примирення й  72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні;
  • Перший всеукраїнський фестиваль-марафон „Вартові світу”.

Розважально-пізнавальні заходи для молоді:

  • Благодійний рок-концерт Сергія Жадана;
  • Шоу-концерт аргентинського танго студії „Мілагро дель Танго”.

Експозиційна діяльність:

  • Виставка бронзових скульптур Катиба Мамедова.

Заходи для дітей:

  • Фестиваль дитячої творчості „Зимовий Сонцеворот”;
  • Театралізована пізнавально-розважальна програма для дітей „Подорож по Америці”;
  • Серія новорічних ранків „Святий Миколай, до нас завітай”.

 

Нашими пріоритетними завданнями є: популяризація кращих зразків класичної та сучасної музики, творів образотворчого мистецтва, кінофільмів, відеофільмів; підготовка театральних постановок, театрально-концертних програм; збереження народних традицій і звичаїв; забезпечення розвитку творчого потенціалу та культурного простору області; участь у розширенні культурних зв’язків із зарубіжними країнами; підвищення культурної обізнаності мешканців міста та області. І надалі будемо робити все можливе для того, щоб Харків мав виразне обличчя європейського міста, а Україна якомога органічніше інтегрувалася у світовий культурний простір. Висловлюємо подяку за підтримку нашої діяльності Управлінню культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та керівництву ХОДА в особах Юлії Світличної та Сергія Чернова.

Творча молодь,  визнані митці, професійні колективи — друзі, з якими разом ми творили яскраві дійства — завжди можуть сподіватися на подальшу творчу підтримку.

Нашими партнерами протягом сезону були: Харківська обласна бібліотека для дітей, Національний університет цивільного захисту України, Державна гімназія-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою „Кадетський корпус”, керівник театру народної пісні „Талиця”  Наталія Плотнік, літератор і громадський діяч Сергій Жадан, голос Майдану трубач Костянтин Олійник, актор Микола Мох, заслужена артистка України співачка Євгенія Костенко, заслужена діячка мистецтв України Ірина Кощавець, Народний аматорський ансамбль народного танцю „Закаблуки”, співачка і поетеса Люцина Хворост, український бард Микола Воловик, професійно-аматорський театр „Діти Майбутнього” і його керівник Альона Ніколайчук, хореографічного ансамблю танцю «Промінь» керівник Олена Панишева Зразкова дитячо-юнацька театр-студія „Старт-Арт”, школа танцю „Мілагро дель Танго”, поетеса і бард Елеонора Булгакова, мистецтвознавець Михайло Красиков, скульптор Катиб Мамедов, вокалісти Катерина Шахматова, Діана Андрощук, Дар’я Садова, Олеся Глянц, режисер Анастасія Єфименко та соліст харківської опери Володимир Єфименко, співак та композитор Борис Севастьянов, гурти „Жадан і Собаки в космосі”, „Шана”, „Вулиця Курзу”, „П@п@ Карло” „Урбаністан”, „Село і люди”, циркова студія „Дружба”, танцювальні колективи „Радість”, „Вікторія”, „Зіронька”, „Торнадо”, „Ассоль”, „Акварельки”, „Сонячне світло”, „Квітень”, „Джерельце”, „Крапельки”, „Іскри-шоу”, „Сяйво”, „Капітошки”, „Монреаль”, „Ліцеїст”, „Візерунок”, „Дружні хлоп’ята” та багато інших.

Дякуємо, друзі!