Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР"

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ ОГОЛОШУЄ КОНКУРС НА ЗДОБУТТЯ ПРЕМІЇ ІМЕНІ А. Ф. ШЕКЕРИ У 2017 РОЦІ

Премія присуджується балетмейстерам за видатні досягнення у сфері хореографічного мистецтва – постановки, що мають сценічне втілення на професійній сцені.

Премія присуджується громадянам України на  конкурсних засадах. Щороку присуджується лише одна Премія у розмірі 20,0 тис.грн. (двадцять тисяч гривень).

На здобуття Премії висувається завершена постановка або сукупність постановок, прем’єри яких відбулися протягом останніх трьох років, але не пізніше, ніж за місяць до їх висування на здобуття Премії.

На здобуття Премії не висуваються постановки, які вже були відзначені іншими преміями, державними нагородами.

Премія не присуджується повторно.

Премія не присуджується посмертно.

Пропозиції щодо кандидатів на здобуття Премії вносяться закладами культури усіх форм власності, які здійснюють професійну діяльність у галузі хореографічного мистецтва, Національною хореографічною спілкою України, Національною академією мистецтв України, іншими творчими спілками, а також громадськими об’єднаннями, які діють у галузі професійного хореографічного мистецтва, вищими навчальними закладами культури і мистецтва.

За достовірність поданої інформації відповідальними є керівники установ, підприємств, організацій, які висувають кандидата на здобуття Премії, та кандидати.

На здобуття Премії до 30 жовтня 2017 року до Мінкультури (вул. І. Франка, 19, м. Київ, 01601, відділ музичного мистецтва управління сценічного і візуального мистецтва, к. 310) подаються:

- клопотання про присудження Премії за підписом керівника установи, підприємства, організації, що висувають кандидата;

- письмова згода кандидата на висунення його на здобуття Премії та згода на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;

- автобіографія кандидата, що містить прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік і місце народження, інформацію про громадянство, відомості про освіту, трудову діяльність, посаду (заняття), місце роботи, контактний номер телефону та адресу електронної пошти чи іншого засобу зв’язку;

- творча характеристика кандидата за підписом керівника установи, підприємства, організації, що висувають кандидата;

- копія документа, що посвідчує особу кандидата;

- копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

- цифрові відеозаписи творів, висунутих на здобуття Премії, супутні фотографії, друкована продукція;

- ксерокопії публікацій відгуків у засобах масової інформації щодо постановки (сукупності постановок), висунутої на здобуття Премії (за наявності).

У разі невідповідності поданих документів вищезазначеним вимогам, а також якщо їх подано після 30 жовтня 2017 року, такі документи розгляду не підлягають та повертаються із зазначенням причини повернення.

У разі усунення недоліків документи може бути подано до Мінкультури повторно до 30 жовтня 2017 року.