Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР"

1 червня 2016 року відбувся виїзний захід

1 червня 2016 року відбувся виїзний захід у м. Слов’янськ за участю працівників КЗ «Обласний організаційно-методичний театрально-концертний центр» Під час виїзду провідним методистом М. Мохом  проведено літературну подорож «Дух, що тіло рве до бою…», присвячену  160-річчю Івана Франка та 145-річчю Лесі Українки.

До складу творчої делегації, окрім провідного  методиста Центру, волонтера ГО «Південний пост» Миколи Моха, входили поетеса, прозаїк, перекладач, журналістка, співачка, літературний редактор Люцина Хворост; бард, художник, поет Ігор Березок, а також завідуюча сектором  Харківської обласної бібліотеки для дітей Наталія Саліна та методист Світлана Загревська.

Захід відбувся у Центральній бібліотеці міста та бібліотеці для дітей.

Микола Іванович Мох також провів для учасників заходу артистичний майстер-клас з декламування української поезії.

Співробітниками Харківської обласної бібліотеки для дітей була підготовлена дитяча виставка «Подарунок  від читачів Харківщини». Харківські школярі, учасники бібліотечного гуртка «Зумійка», власноруч зробили вироби з елементами національної символіки для своїх ровесників із Слов'янська.

Окрім цього відбулося також  привітання і нагородження  учасників обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2016», Микола Мох та Світлана Загревська ( члени жюрі) вручили номінантам із Слав’янска  грамоти і подарунки.

На головній площі міста – Соборній, була представлена концертна програма з авторськими піснями Ігоря Березюка та Люцини Хворост.

Підтримку під час виступу на площі харків’яни отримали від громадської організації «Слов’янська Січ», яку очолює Василь Хоменко. Разом з Миколою Мохом для дітлахів проведено конкурс на краще декламування українських віршів. Для юних учасників були приготовлені невеличкі подарунки.

Начальник відділу культури Слов’янської міської ради Марина Олійник вручила  учасникам творчої делегації пам’ятні медалі.

Адміністрацією Центру і надалі плануються заходи з реалізації Проекту  «Український Донбас».